Skip Navigation Linksabout-faculty

Fakülte Hakkında

Doğu Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında ortak Diş Hekimliği Lisans programı mevcuttur. Diş Hekimliği Fakültesi lisans eğitimi 5 yıldır. Bu programa göre ilk iki yılı Doğu Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Gazimağusa K.K.T.C.’de ve son üç yılı da Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesinin İstanbul yada Ankaradaki Diş Hekimliği Fakültelerinden birinde sürdürülecektir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin İstanbul yada Ankara daki Fakültelerinden herhangi birini öğrencilerin tercih etme imkanı vardır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Lisans Programından öğrencilerin mezun olabilmeleri için  Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim, Sınav ve Başarı Tüzüğü hükümleri doğrultusunda eğitimlerini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

Bu ortak programın eğitim dili  İngilizce ve Türkçe olup program YÖK tarafından tanınmaktadır.

Eğitimin KKTC'de olan kısmı İngilizce, Türkiye'de olan kısmı Türkçe olarak yapılacaktır.

İngilizce eğitimi alabilmek için belirli bir düzeyde ingilizce bilmek gerekmektedir. Bu nedenle üniversitemizin bünyesindeki hazırlık sınıfında eğitim görerek başarılı olmak gerekir. Ancak uluslararası kabul gören bir yabancı dil belgesi ile yada hazırlık okulunun yapacagı muhafiyet sınavından başarılı olmak şartı ile ingilizce eğitime direk başlanabilir.

KKTC ve TC' de eğitimlerini tamamlayan öğrenciler  Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ortak diplomasını alacaktır.

Üniversitemizde öğrenciler mesleğe hazırlanırken uluslararası ölçütlerde katılımcı bir anlayışla sosyal ve kültürel etkinliklerin içinde yer alarak kendilerini ifade etme ve geliştirme imkanı bulmaktadır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde İran Tıbbi Bilimler Üniversitesi ile de dondurulmuş ortak Diş Hekimliği Lisans programı mevcuttur. Dili Farsça ve İngilizce olup programın ilk iki yılı Doğu Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Gazimağusa K.K.T.C.’de ve son üç yılı da İran Tıbbi Bilimleri Üniversitesi Tahran İran’da olacak şekilde uygulanacaktır.  Bu konudaki çalışmalar hala sürmektedir.