Skip Navigation LinksDental-Medicine-Joint-program-with-University-of-Health-Sciences-Turkey

Diş Hekimliği Lisans Programı (Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Ortak Program)

Eğitim / Öğrenim

Diş Hekimliği Fakültesi ortak eğitim ve öğretim programı çerçevesinde geliştirilmiştir ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ile işbirliği içinde yürütülecektir.

Diş Hekimliği programı, Kuzey Kıbrıs'ta DAÜ tarafından klinik öncesi aşamasını (1 ve 2. Yıllar) gerçekleştirecek ve SBÜ tarafından İstanbul'da ya da Ankara'da klinik aşamaların (3-5 Yıllar) gerçekleştirileceği beş yıllık bir süre içerisinde tamamlanacaktır. Programın resmi dili KKTC'de %30 İngilizce ve Türkiye'de %70 Türkçe'dir.

Klinik öncesi çalışmalar sırasında, uluslararası öğrenciler klinik aşamada diş hekimi-hasta iletişiminde gerekli olacağı için, Türkçe öğrenme fırsatına sahip olacaklar. Diş Hekimliğinin klinik evresi İstanbul ya da Ankara, Türkiye'de SBÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve hastaneleri tarafından gerçekleştirilecektir.

Ortak program, eğitim, araştırma ve hasta bakımını bir araya getirmeyi ve öğrencilere en modern diş hekimliği araştırmalarının bir parçası olma fırsatını sunmayı amaçlamaktadır.

Kariyer olanakları

Fakültemizin eğitim programı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile paralel şekilde sürdürülecek, eğitim sonunda diploma ortak olarak verilecektir. Bu nedenle, mezunlarımız denklik için herhangi bir fark dersi vermeksizin, Türkiye Cumhuriyeti'nde de dişhekimliği yapabileceklerdir. Ayrıca, dişhekimliği uzmanlık eğitimlerine devam edebilir ya da bilim insanı olabilmek için doktora programlarına katılabilirler."

1. ve 2. Sınıfların dersleri Doğu Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği tarafından, 3., 4. ve 5. sınıfların dersleri   Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi veya Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesi tarafından verilecektir.”

Undergraduate Programs

Application and registration system for international students and TRNC citizens with GCE scores.

Apply Online

Postgraduate Programs

Application and registration system for master and doctorate programs.

Apply Online

Agency Login

Agency login for online application and registration system.

Agency Login