Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Sevgili Öğrencilerim,

Doğu Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne hoş geldiniz.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuzey Kıbrıs 'ta ilk ve en büyük Devlet Üniversitesi olmakla birlikte dünya çapında nitelikli olan Times Higher Education listesinde de yer almaktadır. Böylesine saygın bir üniversitenin bir parçası olmaktan gurur duyunuz.

Diş Hekimliği Fakültemiz 19 Aralık 2017 tarihinde kuruldu.  Öncelikle akademik sonra da fiziksel yapılanmasını tamamlayarak 2018-2019 yılında ilk öğrencilerine kapılarını açtı.

Diş Hekimliği Fakültemiz kuruluşunun daha ilk yılında European Association for Dental education (ADEE) üyesi oldu.

Türkiye'deki en köklü ve güçlü devlet üniversitelerinden “Sağlık Bilimleri Üniversitesi" ile ortaklaşa program yürüten fakültemizin çok geniş kadrosunda her biri kendi alanlarında tecrübeli araştırmacı, ulusal ve uluslararası platformda vizyon sahibi, çok güçlü bir akademik kadrosu bulunmaktadır

5 yıllık diş hekimliği eğitim programımızın ilk iki yılını, KKTC de teknolojinin tüm nimetlerini içeren akıllı binamızda Akdeniz çanağının en modern kliniklerinden birine sahip olan fakültemizde gerçekleştiriyoruz.

Son 3 yılını ise yeterli hasta potansiyeli ve vaka çeşitliği için öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda Türkiye'de Sağlık Bilimleri Üniversitesinin İstanbul yâda Ankara'da ki Diş Hekimliği Fakültelerinin birisinde sürdürüyoruz.

Kıbrıs'ın tüm güzel yaşam olanaklarıyla siz evlatlarımızı eğitmeye hazırız. Kampüsümüz öğrencilerimize sosyalleşebilecekleri, hobilerini gerçekleştirebilecekleri ve üniversite öğrenciliğini doyasıya yaşayabilecekleri keyifli bir ortam sunuyor.

Sevgili Geçler, sizler bize emanetsiniz. Ülkemizin yarınları da sizlere emanet olacaktır. Bizimle fark yaratacaksınız.

Fakültemizi tercih eden öğrencilerimiz, Yüce Atatürk'ün manevi mirasını en üst düzeyde taşırken evrensel değerlerin ve hekim sorumluğunun bilinci ile ülkesine ve milletine hayırlı bireyler olarak yetiştirileceklerdir.

Hepinizi kutluyorum

Bahtınız ve yolunuz açık olsun

Prof. Dr. Hikmet Solak
DEKAN