Skip Navigation LinksSports-Social-Clubs

Sosyal Kültürel ve Spor Kulüpleri

Lala Mustafa Paşa (LMP) Spor Sarayı

DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü, sporun tüm branşlarında öğrencilerimize ve bölge insanına hizmet vermektedir.

Lala Mustafa Paşa (LMP) Spor Sarayı binasında bulunan en son sistem modern ekipmanlar ile donatılmış ve 7 gün hizmete devam eden stüdyoları, uzman kadrosu ve makul üyelik aidatlarıyla kapasitesinin üzerine çıkarak hizmet sunmaktadır. Salonumuz içinde bulunan Masa Tenisi salonu 7 gün boyunca ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

• CARDIO merkezi
  • FITNESS merkezi
  • TRX stüdyosu
  • SPIN BIKE stüdyosu
  • AEROBIC-PLATES-BOSU

Açıkhava Spor Alanları

• Halı Sahalar
  • Basketbol Sahaları
  • Tenis Kortları

Halı sahalarımızdan faydalanmak için LMP Danışma ofisinden rezervasyon yaptırabilirsiniz. Açık Basketbol sahalarımız ve tenis kortlarımız ücretsiz olarak gece ve gündüz hizmete açıktır.

Kapalı Spor Alanları

LMP Spor Sarayı içerisinde 3 adet SQUASH salonu ve JUI-JITSU stüdyomuzda öğrencilerimizin hizmetindedir. Yaklaşık 3500 kişi kapasiteli spor salonumuz tüm salon sporlarına uluslararası boyutta hizmet vermektedir. İçerisinde tartan atletizm pisti ve çim futbol sahası bulunan stadyum öğrencilerimizin ve halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Ülke sporunda da misyon üstlenen Müdürlüğümüz, Voleybol, Basketbol, Atletizm, Tenis, Hentbol, Bilardo, Satranç, Güreş, Bisiklet , Masa tenisi, Triatlon, Futbol tenisi branşlarında ulusal liglerde mücadele etmektedir. Liglerde mücadele eden takımlarımızda yer alan öğrencilerimiz burs alarak eğitim ve öğretimlerine devam etmektedirler.Bunlara ek olarak ,Üniversiteler arası turnuva ve liglerde mücadele eden Kriket, Bowling, Darts, Yüzme, Futsal, Futbol takımlarımızda bulunmaktadır.

Öğrenciler üniversite içi veya profesyonel branşlarda spor yapmak için müdürlüğümüze gelip bilgi alabilirler.

İletişim Bilgileri

Adres:
Spor İşleri Müdürlüğü,
Doğu Akdeniz Üniversitesi
Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs
Mersin 10, Turkey

Tel: +90 392 6302302
Faks: +90 392 6302319
E-posta: spor@emu.edu.tr
Web: spor.emu.edu.tr

Öğrenci Kulüpleri

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmeleri, yeni ilgi alanları, birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmaları, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemeleri, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılmalarını teşvik etmek amacıyla öğrenci kulüpleri kurulmaktadır.

Üniversitemizde isteyen her öğrenci, ilgi alanına giren kulüplere üye olabildiği gibi yeni ilgi alanlarına dönük kulüp oluşturmak için de girişimde bulunabilmektedir. Bu sayede, öğrencilerin sosyo-kültürel ve mesleki açıdan gelişmeleri, iletişim ve kendilerini ifade etme becerisi kazanmaları, kulüp konularıyla ilgili veya ortak etkinlikler düzenlemeleri, düzenlenen etkinliklere katılmaları, boş zamanlarını iyi değerlendirme ve birlikte eğlenme alışkanlığı kazanmaları amaçlanmaktadır.

Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, yıl boyunca öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve pekiştirmek için çeşitli etkinlikler düzenler. Bu etkinlikler sadece öğencilerimize değil aynı zamanda bölge halkına da sunularak üniversite ve bölge halkı arasında iletişim köprüsü vazifesi de görür.

Kulüpler

• ACM Öğrenci Topluluğu
  • AEGEE
  • AIESEC